Tesla bez prethodne najave otpustila cijeli odjel ‘Superchargera’

Tesla punionice, Foto: Chad Russel/Pexels

Tesla je iznenada otpustila tim koji je vodio posao punjenja električnih vozila, potaknuvši sumnju u budućnost jedne od najvećih američkih mreža za punjenje, za koju su drugi proizvođači automobila, poput General Motorsa i Forda, najavljivali da će je također koristiti.

U objavama na društvenim mrežama nekoliko je zaposlenika Tesle potvrdilo otpuštanja, o čemu je prvi izvijestio The Information.

“Otpušten je cijeli naš odjel za punjenje”, napisao je na X-u William Navarro Jameson, voditelj strateških programa punjenja u Tesli.

Ukidanje odjela komentirao je i izvršni direktor kompanije Elon Musk istaknuvši kako Tesla nije odustala od svoje Supercharger mreže, ali je planira razvijati “sporijim tempom”.

Nedostatak infrastrukture za punjenje, piše CNN, jedna je od glavnih prepreka širokom prihvaćanju električnih vozila, a Teslina mreža Supercharger dugo je bila glavna prodajna točka za njihove automobile.

Donedavno su tu mrežu mogla koristiti samo Teslina vozila.

No, nakon Muskovog poziva, gotovo svaki veliki proizvođač automobila u Sjedinjenim Državama obvezao se da će električna vozila biti kompatibilna s Teslinom tehnologijom punjenja, sada poznatom kao sjevernoamerički standard punjenja.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari