Tesla postigla nagodbu s obitelji poginulog inženjera, suđenja ipak neće biti

Tesla, Foto: Makara Heng/Pexels

Tesla je postigla nagodbu s obitelji inženjera koji je 2018. godine poginuo u prometnoj nesreći prilikom testiranja modela X.

CNN piše kako je američki proizvođač električnih automobila na taj način izbjegao suđenje, pri čemu detalji spomenute nagodbe nisu poznati.

Nesreća se dogodila u ožujku 2018., kada je inženjer Wei Lun Huang vozio autocestom s uključenim autopilotom i udario u zaštitnu ogradu nedaleko od mjesta Mountain View u Kaliforniji.

Automobil se zapalilo, a zatim su u njega udarila još dva vozila. Istragom je utvrđeno da nije držao ruke na volanu u trenutku nesreće, unatoč upozorenjima softvera za pomoć vozaču da to učini.

Huang je, navodi CNN, vjerovao da će tehnologija spomenutog modela, kada je autopilot uključen, eliminirati sve sigurnosne rizike za vozača, čak i ako ne vozi propisanom brzinom i unutar označenih traka.

Obitelj poginulog tvrdila je da su iz Tesla bili nemarni prilikom proizvodnji i reklamiranja modela X iz 2017. godine. To su iz tvrtke demantirali, istaknuvši kako su njihovi autopiloti sigurni, ali vozači moraju biti oprezni kada ih koriste.

Dodajmo i da ova nagodba dolazi samo nekoliko dana nakon što je izvršni direktor Tesle Elon Musk najavio kako će njihovi robotaksiji biti predstavljeni 8. kolovoza.

2 Odgovora

  1. Strašno za čuti. Trebalo je biti suđenja da se ustvrdi istina. Uvijek te ogromne tvrtke postignu nagodbe da se nebi otkrila prava istina.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari