Zbog napada ekoterorista Tesla trpi štetu koja se mjeri u stotinama milijuna eura

Pixabay.com
Tesla, Foto: Pixabay.com

Američki proizvođač električnih automobila Tesla objavio je da zbog obustave proizvodnje u tvornici u blizini Berlina nakon prekida opskrbe strujom trpi štetu koja se mjeri u stotinama milijuna eura.

“To za nas znači ekonomsku štetu u visokim deveteroznamenkastim brojkama”, rekao je upravitelj tvornice u Grünheideu Andre Thierig.

Proizvodnja je stala jer nema struje, a time je stala i prodaja, što rezultira troškovima, rekao je Thierig.

Tvornica proizvodi više od tisuću Modela Y dnevno, prenosi Hina, a upravitelj pretpostavlja da će proizvodnja biti obustavljena minimalno do kraja tjedna.

Ti se električni automobili prodaju po cijeni u rasponu od 45.000 do gotovo 60.000 eura, podsjeća novinska agencija dpa.

Do nestanka struje došlo je u utorak kada su nepoznati napadači zapalili dalekovod preko kojeg Teslina tvornica, i deseci tisuća ljudi u okolici, dobiva struju.

Tvornica je evakuirana, a navodno je ljevičarska ekstremistička skupina Vulcan preuzela odgovornost za napad. Policija istražuje slučaj.

“Ovo su ili najgluplji ekoteroristi ili su marionete onih koji nemaju dobre ekološke ciljeve. Zaustavljanje proizvodnje električnih vozila, umjesto vozila na fosilna goriva, je ekstremno glupo”, napisao je Elon Musk na društvenoj mreži X.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari