Tesla povlači više od dva milijuna vozila zbog premalog fonta slova

Foto: Stephen Leonardi/Pexels

Tvrtka Tesla povući će 2,2 milijuna svojih automobila, među njima i novi model Cybertruck, i to zbog prilično bizarnog razloga.

Naime, problem se krije u fontu na ploči s instrumentima, koji je manji od onog koji je propisan Federalnim standardom za sigurnost motornih vozila.

Posebno su, pišu američki mediji, problematične svjetlosne oznake na ploči, što je prvi puta uočeno 8. siječnja, nakon čega je pokrenuta istraga a potom i povlačenje niza Teslinih automobila.

Riječ je prvom opozivu Cybertrucka koji je naložila vladina agencija od početka isporuka studenom prošle godine, pri čemu je u međuvremenu zabilježena i prva nesreća u kojoj je sudjelovao ovaj električni pickup.

Ovaj problem bit će riješen nadogradnjom softvera, s čime su u Tesli već započeli. Vlasnici automobila tu nadogradnju, istaknuli su iz kompanije, neće morati platiti.

Slične komplikacije imali su i sa stražnjom kamerom u više od 200.000 njihovih automobila, što su u siječnju također riješili nadogradivši softver.

15 Odgovora

  1. I zbog toga moraju povuč sa tržišta? Nemogu podesit daljinski ? Ma svaka čast. Firma budućnosti.

  2. auto od 189 tisuča eura i onda im je žao dati 20 eura vise da naprave font kako treba, bože petra baci peglu i budi precizna

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari