Sudski spor proizvođača slatkiša i prodavača robe povezane s kanabisom riješen nagodbom

Wrigley, proizvođač voćnih bombona Skittles, nagodio se s prodavačem robe povezane s kanabisom i povukao tužbu za kršenje prava intelektualnog vlasništva prodajom proizvoda sličnog naziva.

Hina piše da, prema u ponedjeljak predloženom trajnom sudskom nalogu, Terphogz LLC više neće koristiti nazive Skittles, Zkittlez ni slične riječi za prodaju proizvoda vezanih uz kanabis te će promijeniti ime internetske domene zkittlez.com.

Također, prestat će koristiti slogane poput „Taste the Z Train” i „Taste the Strain Bro”, koji su po Wrigleyu previše slični Skittlesovom dugogodišnjem sloganu „Taste the Rainbow”.

Wrigley je optužio Terphogz da “nemarnom upotrebom” karakteristika Skittlesa za prodaju kanabisa i slične robe potkopava gotovo 50-godišnju nematerijalnu imovinu koju je brend stvorio.

Terphogz je tvrdio da ne prodaje kanabis već licence za upotrebu intelektualnog vlasništva drugim kompanijama koje ga prodaju legalno, pokazuju sudski dokumenti.

Sudac je u studenom 2021. odbio Terphogzov zahtjev za odbacivanjem tužbe, a i ovaj prijedlog nagodbe još mora odobriti sud.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari