Microsoftu prijeti kazna Europske komisije zbog pritužbe aplikacije Slack

Foto: Pexels

Europska komisija vjerojatno će pokrenuti istragu vezanu uz Microsoftovo kršenje propisa o tržišnom natjecanju budući da nije ponudio primjereno rješenje za uključivanje aplikacije za razmjenu poruka u svoj paket Office, piše Hina.

Komisija je Microsoftu u proteklih 10 godina već izrekla 2,2 milijarde eura novčanih kazni, a sada bi ponovo mogla pokrenuti istragu zbog pritužbe aplikacije za razmjenu poruka Slack, u vlasništvu Salesforcea, iz 2020. godine.

Slack tvrdi da je Microsoft u Office nepošteno uključio aplikaciju Teams za razgovore na radnom mjestu. Microsoft je Teams besplatno dodao u Office 365 još 2017. godine, a aplikacija je na kraju zamijenila Skype for Business.

Od 2022. godine pokušavaju postići dogovor s Europskom komisijom kako bi spriječili istragu i nedavno su ponudili sniženje cijene Officea koji ne uključuje aplikaciju Teams.

Europska komisija smatra da će razlika u cijeni osigurati ravnopravnu poziciju konkurenciji i osigurati veći izbor potrošačima, ali je od Microsofta zatražila da cijena Officea bez Teamsa bude još niža, navodi neimenovani izvor, dok je Komisija odbila komentirati tu informaciju.

Ako Komisija utvrdi da je prekršio propise, može mu izreći kaznu u visini do 10 posto globalnog prometa.

5 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari