EU odobrio Microsoftovu akviziciju Activision Blizzarda vrijednu 69 milijardi dolara

Foto: Pixabay.com

Regulatori Europske unije odobrili su Microsoftovo predloženo stjecanje Activision Blizzarda vrijedno 69 milijardi dolara, podložno pravnim mjerama koje nudi američki tehnološki div.

Europska komisija, izvršni ogranak Europske unije, primijetila je da je Microsoft ponudio pravne mjere u novonastalom području igranja u oblaku, što je otklonilo zabrinutost oko stvaranja mogućeg monopola. Ovi propisi imaju za cilj omogućiti korisnicima korištenje Activision igara koje kupe na bilo kojoj platformi.

Ovo je, kako izvještava SeeBiz, velika pobjeda za Microsoft na europskom tržištu, nakon što je britansko glavno tijelo za tržišno natjecanje prošlog mjeseca blokiralo dogovor.

Regulatori diljem svijeta ispituju može li Microsoftovo stjecanje Activisiona naštetiti konkurenciji na tržištima konzola i igara u oblaku. Activision stoji iza nekih od najvećih konzola i PC igara na svijetu, uključujući Call of Duty i World of Warcraft franšize.

Odluka EU-a dolazi nakon što je britanski regulator prošli mjesec blokirao dogovor zbog zabrinutosti da će smanjiti konkurenciju na tržištu igara u oblaku. Microsoft se suočio s protivljenjem dogovoru od strane regulatora i nekih svojih rivala, uključujući proizvođača konzola Sony PlayStation.

Microsoft je prije odluke EU-a pokušao ublažiti zabrinutost EK-a da su Activision igre ekskluzivne. Predsjednik Microsofta Brad Smith sastao se s dužnosnicima EU u veljači, nakon čega je tehnološki div rekao kako će Xbox PC igre dovesti u Nvidijinu uslugu igranja u oblaku. Proizvođač čipova navodno je izrazio protivljenje akviziciji.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari