Štrajk francuskih radnika prekinuo željeznički promet ispod La Manchea

Pixabay.com
Eurostar, Foto: Pixabay.com

Iznenadni štrajk francuskih radnika u Eurotunelu, podmorskoj poveznici Velike Britanije i kontinentalne Europe, u četvrtak je prekinuo željeznički promet ispod kanala La Manche, ugrozivši tako planove mnogih putnika za božićne praznike.

“Današnji poziv na štrajk od strane predstavnika sindikata osoblja Eurotunela u Francuskoj rezultirao je potpunim prekidom usluge i zatvaranjem naših termina u Francuskoj i Velikoj Britaniji”, rekao je glasnogovornik kompanije koja upravlja tunelom Getlink.

Kompanija je dodala da su sindikati odbili isplatu bonusa od 1.000 eura koju je najavila uprava, zahtijevajući da se iznos utrostruči, prenosi Hina. Sindikalni dužnosnici u tvrtki nisu bili odmah dostupni za komentar.

“Preporučujemo da odgodite svoje putovanje ako možete, čak i ako je do sutra”, objavio je na platformi X željeznički operator Eurostar.

Na svojoj stranici s novostima o putovanjima, Eurostar je objavio da je promet prema i iz Londona trenutačno obustavljen. U brojnim neprovjerenim objavama na društvenim mrežama ljudi koji su pokušali ranije doći do Londona ili Pariza za Božić navode da su zapeli u vlakovima ili na željezničkim postajama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari