Span osigurao 90 posto vlasničkog udjela u Trilixu 

Freepik.com/snowing
Ugovor, ilustracija, Foto: Freepik.com/snowing

IT tvrtka Span izvijestila je da je sklopila ugovor o kupoprodaji 30 posto poslovnih udjela povezanog društva Trilix od prodavatelja Mladena Amidžića za 400.000 eura.

Span je time postao vlasnik 90 posto poslovnih udjela Trilixa, dok preostalih 10 posto Trilix ima u svom vlasništvu.

Trilix d.o.o. svoje prihode ostvaruje iz usluga od vlastitih softverskih proizvoda i sustava te iz projektnih aktivnosti koje se odvijaju s klijentima iz raznih industrija, prenosi Hina.

Kada su u pitanju usluge, najveći dio prihoda dolazi iz trgovačkog i turističkog sektora dok se projektne djelatnosti odnose na industrije urbane mobilnosti i električnih sustava napajanja prijevoznih sredstava, navode iz Spana.

Ovim preuzimanjem, dodaju, Span dobiva značajan IP (Intellectual Property) Trilix proizvoda i priliku da se njihovim klijentima ponude usluge iz šireg Spanovog portfelja. S obzirom na prepoznatljivost Trilix brenda i njegovu dugogodišnju prisutnost na tržištu, nakon preuzimanja Trilix će nastaviti funkcionirati kao samostalan subjekt unutar Span grupe.

Podsjećamo, jutros je na Zagrebačkoj burzi najveći promet, 60.000 eura, ostvaren dionicom Spana, kojoj je cijena porasla za 2,7 posto, na 50 eura.

6 Odgovora

  1. Gubi li komentar na vjerodostojnosti ako se počinju ubacivati pojmovi ” dekolte” i ” nives c” ?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari