Spanu pripojene tvrtke u vlasništvu grupe

Uprava Spana, foto: PR

IT tvrtka Span obavijestila je Zagrebačku burzu (ZSE) o pripajanju tvrtki Ekobit d.o.o. i Bonsai d.o.o.

„Cilj je ostvariti jedinstven nastup na tržištu, unutar istog društva i pod jedinstvenim Span brendom. Ugovori o pripajanju sklopljeni 14. svibnja 2024. između društva Span d.d. i Ekobit d.o.o., te između društva Span d.d. i Bonsai d.o.o. dostavljeni su dana 15. svibnja 2024. sudskom registru Trgovačkog suda u Zagrebu u skladu s odredbom članka 517. ZTD-a.“, izvijestila je tvrtka Span čije su dionice izlistane na burzi.

EKOBIT, društvo s ograničenom odgovornošću za razvoj programskih paketa, trgovinu i zastupanje, sa sjedištem u Zagrebu te BONSAI, društvo s ograničenom odgovornošću za dizajn i implementaciju inteligentnih informacijskih sustava, sa sjedištem u Zagrebu, prestaju postojati danom upisa u sudski registar.

„Društvo preuzimatelj postat će sveopći pravni sljednik pripojenih društava te će time stupiti u sve pravne odnose pripojenog društva. Dioničari društva Span d.d. čiji udjeli zajedno dosižu najmanje dvadeseti dio temeljnoga kapitala, imaju pravo zahtijevati da se sazove Glavna skupština. Ugovor o pripajanju, godišnja financijska izvješća i izvješća o stanju društava koja sudjeluju u pripajanju dostupna su na internetskoj stranici društva Span d.d.“, poručeno je iz tvrtke.

No s obzirom da je Span d.d. jedini član društava Bonsai d.o.o, i Ekobit d.o.o., u ovom postupku pripajanja primjenjuju se odredbe članka 531. ZTD-a o pripajanju u posebnim slučajevima te se za pripajanje ne traži odobrenje Glavne skupštine društva Span d.d. kao društva preuzimatelja, napomenuto je u dopisu burzi.

Podsjetimo, na Glavnoj skupštini dioničari bi trebali izglasati prijedlog dividende u iznosu od 0,30 eura po dionici dioničarima Društva, razmjerno broju dionica kojih su imatelji.

Span Grupa je u poslovnoj godini koja je završila na dan 31. prosinca 2023. godine ostvarila neto konsolidiranu dobit u iznosu od 1.246.634,97 eura, a neto dobit Društva Span d.d. iznosi 461.445,38 eura.

Glavna skupština društva Span d.d. („Društvo“), održat će se 18. lipnja 2024. godine s početkom u 11:00 sati na adresi Savska cesta 32, HOTO toranj, 1. kat, 10000 Zagreb, Hrvatska.

Span je IT tvrtka koja pruža profesionalne usluge u dizajniranju i razvoju informacijskih sustava. ‘Strateški fokus društva su poslovanje u cloudu, cyber sigurnost te podrška i upravljanje uslugama 24x7x365.’

SPAN d.d.

Koturaška cesta 47, 10000, Zagreb, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
92.498.442,76 (2022.)
Broj zaposlenih:
539 (2022.)

5 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari