Šestan–Busch jedan od najkvalitetnijih proizvođača u vojnoj industriji, nastavlja suradnju s MORH-om

Šestan-Busch, foto: PR

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić i načelnik Glavnog stožera OSRH general-pukovnik Tihomir Kundid posjetili su u srijedu sjedište tvrtke Šestan – Busch d.o.o. u Prelogu koja proizvodi specijaliziranu opremu za vojsku i policiju te osobnu zaštitu, a primarno zaštitne kacige.

Ministra Anušića i generala Kundida dočekao je vlasnik tvrtke Alojzije Šestan koji je tom prigodom predstavio poslovanje ove tvrtke čiji se proizvodi koriste u gotovo svim dijelovima svijeta te naglasio kako su posebno ponosni na suradnju i isporuku zaštitnih kaciga Hrvatskoj vojsci i policiji.

„Kada Hrvatska nešto napravi, a kada je to najbolje u svijetu, onda se time trebamo ponositi i trebamo isticati”, rekao je Anušić te dodao da je to svakako zaštitna kaciga tvrtke Šestan-Busch koja izrađuje i druge proizvode za osobnu zaštitu.

Dodao je da su proizvodi tvrtke Šestan- Busch, ali i način na koji te proizvode plasiraju na tržištu – vrhunski.

„Kao ministar obrane definitivno nastavljam surađivati s tvrtkom Šestan – Busch, kao što je to do sada bilo. Preporučit ću ih gdje god i kad god mogu, a to već radim. Tvrtku Šestan- Busch i njihove proizvode preporučit ću i drugim partnerima u NATO-u i Europskoj uniji i cijelome svijetu i definitivno biti potpora svemu onome što u budućnosti žele raditi”, rekao je Anušić.

Riječ o jednom od najkvalitetnijih proizvođača, kako u obrambenoj, tako i u vojnoj industriji u Hrvatskoj, kazao je te naglasio je da je iznimno važno koristiti domaće vojne proizvode, a razgovaralo se i o novim projektima.

Alojzije Šestan: foto PR

Vojna industrija top tema

„Kada govorimo i vojnoj industriji, obrambenoj industriji, ona možda nije bila toliko interesantna do prije pet ili šest godina, možda ni prije dvije godine. Danas je ona zasigurno tema broj jedan i roba koja je broj jedan tražena u svijetu i Europi”, rekao je Anušić.

Više se praktički ne pita za cijenu, dodao je ministar obrane i istaknuo da se kupuje jer se vojnici moraju opremiti, a države štititi i braniti od agresije koja je počela s ratom prije nešto malo više od dvije godine, napadom Rusije na Ukrajinu.

Alojzije Šestan, direktor tvrtke zahvalio je Ministarstvu obrane i Oružanim snagama RH na potpori u poslovanju istaknuvši kako vjeruju da će se kvalitetna suradnja nastaviti i dalje.

Upoznao je ministra obrane s provedbom EU sufinanciranog istraživačko-razvojnog projekta “Multifunkcionalna zaštitna kaciga” uz pomoć kojeg razvijaju multifunkcionalnu kacigu koja daje odgovore na nekoliko sigurnosnih ugroza po principu ‘sve u jednom – all in one’.

“Proizvodi ove tvrtke spašavaju živote vojnika i policajaca. Naša misija je štititi život i zdravlje čovjeka, napraviti proizvod gdje će čovjek ostati živ i zdrav to je misija koju moramo pratiti cijeloga života”, rekao je Šestan.

Tvrtka Šestan – Busch d.o.o. kao jedan od najjačih brendova hrvatske vojne industrije razvila je preko 35 tipova kaciga te isporučila preko 2.5 milijuna zaštitnih kaciga oružanim snagama u 75 zemalja diljem svijeta.

ŠESTAN-BUSCH d.o.o.

Industrijska zona 3, 40323, Prelog, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
15.723.292,86 (2022)
Broj zaposlenih:
76 (2022)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari