Saudia Group od Airbusa naručio 105 zrakoplova vrijednih oko 17 i pol milijardi eura

Pixabay.com
Zrakoplov, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Vlasnik saudijskog zračnog prijevoznika Saudia i niskotarifnog prijevoznika flyadeala, Saudia Group objavio je da je od europskog proizvođača Airbusa naručio dodatnih 105 zrakoplova iz obitelji A320neo. Narudžbu čini 12 uskotrupnih putničkih zrakoplova Airbusa A320neo i 93 A321neo.

Saudijska grupacija u vlasništvu države objavila je da će zračni prijevoznik Saudia dobiti 54 zrakoplova A321neo, dok će niskotarifnom flyadealu pripasti 12 zrakoplova A320neo i preostalih 39 A321neo zrakoplova.

Sporazum o nabavi objavljen je na Future Aviation Forumu održanom u Rijadu, gdje je rečeno da rekordna saudijska narudžba košta 17,49 milijardi eura, navodi Reuters, podsjećajući da proizvođači aviona obično nude popuste kod velikih narudžbi.

Isporuke zrakoplova počet će od prvog kvartala 2026. godine, rekao je generalni direktor Saudia Groupa Ibrahim Al-Omar. Povećavamo kapacitete letova i sjedala na naših postojećih 100 i više odredišta na četiri kontinenta, s planovima za daljnje širenje, kazao je.

Iz Saudia Groupa su objavili da će posljednji zrakoplov biti isporučen 2032. godine, prenosi Hina.

Saudia Group tako sada bilježi 144 nerealizirane narudžbe zrakoplova iz obitelji zrakoplova A320 neo, stoji u priopćenju europskog proizvođača zrakoplova.

Obitelj A320 je uskotrupni putnički zrakoplov s 18.000 narudžbi od više od 300 kupaca diljem svijeta.

Zračni prijevoznik Saudia planira se brzo širiti u idućih sedam godina u sklopu programa Vizija 2030. saudijskog princa i prijestolonasljednika Mohammeda bin Salmana čiji je cilj smanjenje ovisnosti kraljevstva o nafti. Turizam je ključni stup strategije diversifikacije gospodarstva.

6 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari