Najveća narudžba za Airbusove zrakoplove ikad

Foto. Pixabay.com

Airbus je primio svoju najveću narudžbu ikad nakon sklapanja više milijardi dolara vrijednog posla s indijskim avioprijevoznikom IndiGo za prodaju 500 uskotrupnih zrakoplova A320.

Airbus, najveći svjetski proizvođač zrakoplova, nije otkrio financijske detalje posla koji su njegovi čelnici najavili na Paris Air Showu, piše Financial Times. Narudžba je premašila dosad najveću kupnju 470 zrakoplova Airbus i Boeing koju je Air India najavila u veljači.

Nitko nikada nije naručio toliko aviona odjednom, poručili su iz IndiGo-a ističući kako to pokazuje njihov potencijal i ambicije. IndiGo je već najveći svjetski kupac zrakoplova A320neo, a nova narudžba od 500 zrakoplova bit će isporučena indijskom zračnom prijevozniku između 2030. i 2035. godine.

Indijski zračni prijevoznik nije precizirao kako će narudžba od 500 zrakoplova biti podijeljena između različitih modela A320, a IndiGo mora odlučiti o izboru motora. IndiGo, koji je osnovan 2006. godine, od tada je postao najveći zračni prijevoznik u Indiji po broju putnika, s oko 56,8 posto putnika, prema podacima iz ožujka ove godine.

Rastući prihodi i snažan postpandemijski gospodarski oporavak pobudili su nade za indijsku zrakoplovnu industriju, jednu od najbrže rastućih u svijetu. Broj putnika u prva tri mjeseca ove godine veći je za 5,8 posto u odnosu na prvo tromjesečje 2019., s ukupno 37,5 milijuna putnika.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari