Sam Altman vraćen na mjesto izvršnog direktora OpenAI-ja

pixabay.com
Umjetna inteligencija, ilustracija Foto: Pixabay.com

Sam Altman će se poslije manje od tjedan dana vratiti u OpenAI na mjesto izvršnog direktora, objavila je kompanija rano jutros na društvenoj mreži X.

Ova odluka uslijedila je nakon ogromnog pritiska zaposlenih i investitora u odboru koji ga je smijenio.

Kako prenosi CNBC, suizvršni direktor kompanije Salesforce Bret Taylor i bivši američki ministar financija Larry Summers postaće novi članovi upravnog odbora OpenAI-a, kao i Adam D’Angelo, suosnivač Quore.

U ponedeljak su stotine zaposlenih, uključujući suosnivača i člana odbora Ilyu Sutksevera, potpisali pismo u kojem se navodi da će, ako odbor ne podnese ostavku i vrati Altmana, ogromna većina prijeći raditi s njim u Microsoft.

Odbor je bio pod intenzivnim ispitivanjem zbog otpuštanja Altmana, rekavši u obrazloženju svoje odluke da izvršni direktor nije bio „dosljedno iskren u svojoj komunikaciji“.

U danima nakon toga, članovi odbora i zaposlenici istaknuli su kako smjena generalnog direktora nije povezana sa „zlonamjernim radom“ ili „sigurnošću“.

U međuvremenu, Satia Nadela, izvršni direktor najvećeg investitora OpenAI-a, kompanije Microsoft, javno je rekao da njemu nije dano nikakvo objašnjenje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari