Google uskoro lansira novi AI softver Gemini

Pixabay.com
Google, ilustracija Foto: Pixabay.com

Google je dao maloj grupi tvrtki pristup ranoj verziji Geminija, svog softvera za umjetnu inteligenciju koji se koristi za razgovor, izvijestio je The Information u četvrtak pozivajući se na ljude upoznate s tim pitanjem.

Reuters prenosi kako bi se, prema izvješću, Gemini trebao natjecati s OpenAI-jevim GPT-4 modelom.

Lansiranje Geminija znači puno za Google. Ove godine je počeo više ulagati u umjetnu inteligenciju jer želi sustići OpenAI koji je, uz podršku Microsofta, prošle godine lansirao ChatGPT i zaludio svijet tehnologije.

Gemini je zbirka širokojezičnih modela koji pokreću sve, od chatbota do značajki koje ili sažimaju tekst ili generiraju originalni tekst na temelju onoga što korisnici žele čitati poput nacrta e-pošte, glazbenih tekstova ili vijesti, stoji u izvješću. Također se očekuje da će pomoći softverskim inženjerima da napišu kod i generiraju originalne slike na temelju onoga što korisnici traže.

Google trenutačno programerima daje pristup relativno velikoj verziji Geminija, ali ne najvećoj verziji koju razvija, a koja bi bila više kao GPT-4.

Gigant za pretraživanje i oglašavanje planira Gemini učiniti dostupnim tvrtkama putem svoje usluge Google Cloud Vertex AI.

Prošlog mjeseca tvrtka je predstavila generativni AI u svoj alat za pretraživanje za korisnike u Indiji i Japanu koji će prikazati tekstualne ili vizualne rezultate na upite, uključujući sažetke. Također je svoje alate pokretane umjetnom inteligencijom učinio dostupnim poslovnim korisnicima po mjesečnoj cijeni od 30 dolara po korisniku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari