Rumble tužio Google, traži više od 927 milijuna eura

Pixabay.com
Google, Foto: Pixabay.com

Platforma za dijeljenje videa Rumble priopćila je da je tužila Google tvrdeći da se tehnološka kompanija uključila u nekonkurentne prakse u svojim proizvodima za digitalno oglašavanje i traži odštetu veću od 927 milijuna eura.

U tužbi se navodi da je Google monopolizirao hrpu oglasa kupujući tvrtke te istovremeno predstavljajući i kupce i prodavače oglasa.

Rumble je optužio Google da je zadržao svoj monopol postizanjem sporazuma s Facebookom kako bi spriječio Facebook da nudi alternative Googleovom sustavu oglasne tehnologije.

Google je zanijekao Rumbleove tvrdnje nazivajući ih pogrešnim i rekao da Rumble koristi desetke konkurentskih oglasnih usluga uz Googleov upravitelj oglasa, prenosi Reuters.

“Pokazat ćemo sudu kako su naši reklamni proizvodi korisni izdavačima i pomažu im financirati svoj sadržaj na mreži”, rekao je Googleov glasnogovornik, inzistirajući na tome da izdavači zadrže veliku većinu prihoda kada odaberu Googleove alate.

Ovo je drugi put da Rumble podiže tužbu protiv Googlea. Ranija tužba podnesena je 2021. i optuživala je kompaniju da favorizira sebe i svoju platformu za dijeljenje videa, YouTube, u rezultatima pretraživanja.

Američko ministarstvo pravosuđa također je prošle godine podnijelo tužbu protiv Googlea zbog oglašavanja, optužujući tvrtku za zlouporabu svoje dominacije u poslovanju digitalnog oglašavanja i tvrdeći da bi trebala biti prisiljena prodati svoj paket za upravljanje oglasima.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari