Google kažnjen s 250 milijuna eura zbog kršenja autorskih prava u EU

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e3/Google_Headquarters_in_Ireland_Building_Front_Entrance.jpg/2048px-Google_Headquarters_in_Ireland_Building_Front_Entrance.jpg
Zgrada Google-a, Dublin, Irska Foto: Wikimedia Commons/Outreach Pete

Francusko tijelo za zaštitu tržišnog natjecanja u srijedu je priopćilo da je kaznilo Google s 250 milijuna eura (271,73 milijuna dolara) zbog kršenja povezanih s pravilima EU-a o intelektualnom vlasništvu u odnosu s izdavačima medija.

Google se obvezao da neće osporiti činjenice u sklopu postupka nagodbe, priopćilo je tijelo za nadzor, dodajući da je tvrtka također predložila niz mjera za otklanjanje određenih nedostataka, prenosi Reuters.

Kazna je povezana sa sporom o autorskim pravima u Francuskoj oko internetskog sadržaja u slučaju koji je pokrenut zbog pritužbi nekih od najvećih francuskih novinskih kuća, uključujući Agence France Presse (AFP).

Činilo se da je spor riješen 2022. kada je američki tehnološki div odustao od žalbe na početnu kaznu od 500 milijuna eura izdanu na kraju velike istrage koju je proveo Autorite de la Concurrence.

U izjavi od srijede nadzorno tijelo je reklo da je Google prekršio uvjete četiri od sedam obveza dogovorenih u sporazumu o nagodbi, uključujući vođenje pregovora s izdavačima u dobroj vjeri i pružanje transparentnih informacija.

Google nije bio odmah dostupan za komentar.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari