Infobip prva hrvatska tvrtka uvrštena među najinovativnije na svijetu

Silvio Kutić, Foto: Infobip/404/PR

Globalna cloud komunikacijska platforma Infobip postala je prva hrvatska kompanija koja se našla se na prestižnom popisu najinovativnijih tvrtki na svijetu časopisa Fast Company.

Kako navode u priopćenju, na ovogodišnjem su popisu tvrtke koje svojim inovacijama oblikuju industriju i kulturu, pri čemu postavljaju nove standarde i bilježe izvanredna dostignuća i prekretnice u svim gospodarskim sektorima.

Pored liste 50 najinovativnijih tvrtki na svijetu, časopis Fast Company odao je priznanje nizu organizacija, ukupno 606 njih, u 58 različitih sektora i regija.

“Inovacije su u središtu svega što radimo u Infobipu i drago nam je da je časopis Fast Company prepoznao naša postignuća. Naša tehnologija mijenja način na koji organizacije komuniciraju sa svojim korisnicima, bilo da je riječ o automobilskoj industriji, maloprodaji, financijskim uslugama, zdravstvenoj zaštiti ili nekim drugim društvenim djelatnostima”, rekao je Silvio Kutić, glavni izvršni direktor Infobipa.

Infobip je surađivao s tvrtkama poput Ubera, Bolta i Cabifyja s ciljem uvođenja inovativnih modela unutar automobilske industrije i transformacije komunikacije s korisnicima.

Fast Company, Foto: 404/PR

Jedan od njihovih posljednjih značajnih projekata je onaj s Uberom u Indiji, gdje je razvio chatbot koji se temelji na umjetnoj inteligenciji i korisnicima omogućuje naručivanje vožnji putem aplikacije WhatsApp. Riječ je o prvoj inicijativi takve vrste u svijetu koja korisnicima Ubera pruža besprijekorno iskustvo rezerviranja usluge prijevoza.

Nakon što su prošli kroz tisuće zaprimljenih prijava, urednici i novinari časopisa Fast Company odabrali su tvrtke koje potiču napredak diljem svijeta i u različitim industrijama.

Rezultat je svjetski vodič kroz inovacije današnjice: od startup tvrtki u ranim fazama razvoja do nekih od najvrjednijih kompanija na svijetu.

Dobio i podršku Vlade RH

Infobip je prošloga tjedna dobio i podršku Vlade RH za sudjelovanje u Važnom projektu od zajedničkog europskog interesa iz područja infrastrukture i usluga u računalnom oblaku sljedeće generacije

Cilj projekta je sinergijom uključenih dionika kroz istraživanje i razvoj učiniti EU globalno konkurentnijom u području usluga u oblaku.

“Hrvatska je zajedno sa Infobipom kao našom vodećom kompanijom u ovom području dio tog velikog europskog konzorcija”, kazao je tom prilikom ministar regionalnog razvoja i EU fondova, Šime Erlić.

9 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari