Google ulaže 600 milijuna eura u novi podatkovni centar u Nizozemskoj

Pixabay.com
Google, Foto: Pixabay.com

Google je objavio da će uložiti 600 milijuna eura u novi podatkovni centar u Nizozemskoj, koji bi trebao zaposliti 125 radnika.

Od 2014. američka kompanija uložila je više od 3,8 milijardi eura u centre i digitalnu infrastrukturu u Nizozemskoj, a u rujnu 2019. najavila je još tri milijarde eura ulaganja u proširenje podatkovnih centara u Europi

Njihovi kapaciteti za pohranu i podatkovni promet u Europi danas obuhvaćaju Irsku, Finsku, Njemačku, Belgiju i Dansku, prenosi Hina.

Prije godinu dana objavili su, navodeći podatke neovisnog istraživanja, da bi njihove baze u talijanskom Torinu i Milanu mogle stvoriti novo tržište koje bi do 2025. trebalo dosegnuti vrijednost od 1,9 milijardi eura.

Početkom ove godine izvijestili su da planiraju milijardu dolara ulaganja u gradnju podatkovnog centra i u Velikoj Britaniji.

Prošli mjesec Francuska je kaznila Google s 250 milijuna eura zbog kršenja povezanih s pravilima EU-a o intelektualnom vlasništvu u odnosu s izdavačima medija. No, čini se da ta velika kazna nije utjecala na širenje poslovanja američkog diva u Europi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari