Google Karte donose novosti za vlasnike električnih automobila

Google Blog
Nove značajne na Google Maps, Foto: Financije.hr/Google Blog

Broj električnih vozila je u porastu, što znači da sve više ljudi traži načine da napune svoj automobil — bilo da su u pokretu ili planiraju vožnju. No, često pronalaženje najbližeg punjača može biti problem, pogotovo ako se nalazite na mjestu koje ne poznate dobro.

Uoči Dana planeta Zemlje, ovaj problem će sada pokušati riješiti Google, objedinjavanjem svih dostupnih informacija o punionicama unutar servisa koji mnogi vozači ionako koriste za navigaciju, Google Maps.

Kako bismo pomogli vlasnicima električnih vozila da pristupe korisnijim informacijama o stanicama za punjenje, uvodimo nove značajke za Google karte i Pretraživanje. S pomoću ovih ažuriranja možete jednostavno pronaći određene informacije o lokacijama punjača za električna vozila, planirati zaustavljanja za punjenje za cestovna putovanja i više. U nadolazećim mjesecima počet ćemo prikazivati sažetke s pomoću umjetne inteligencije na Google kartama koji opisuju konkretnu lokaciju punjača na temelju korisnih informacija iz recenzija korisnika, tako da možete točno pronaći kamo ići“, navedeno je na Google Blogu.

Ove informacije su moguće zbog milijuna recenzija objavljenih svaki dan na Kartama, koje pomažu u pružanju točnih i ažurnih informacija o mjestima kao što su stanice za punjenje. Kako bi ih učinili još korisnijima, recenzije o punjačima sada traže dodatne pojedinosti o pojedinačnim iskustvima, poput vrste utikača koji ste koristili i koliko ste dugo čekali.

https://blog.google/products/maps/new-ways-to-power-up-your-electric-vehicle-adventures-with-google-maps/
Novi izgled Google Maps, Preuzeto s Google Blog

Iz Googlea navode da također uvode i dodatne informacije o punjenju električnih vozila kao što su informacije poput dostupnosti priključka u stvarnom vremenu i brzina punjenja.

„Ovo će se ažuriranje pokrenuti globalno, počevši od vozila s ugrađenim Googleom, u nadolazećim mjesecima. Prošle smo godine objavili da Karte predlažu najbolje lokacije za punjenje vozila s ugrađenim Googleom. Ova se mogućnost proširuje na putovanja s više zaustavljanja. Dakle, ako planirate ljetno putovanje s više zaustavljanja u nekoliko nacionalnih parkova, Karte će vam predložiti najbolja zaustavljanja za punjenje putem, na temelju razine napunjenosti baterije. Ova značajka bit će dostupna globalno u narednim mjesecima za vozila s ugrađenim Googleom“, kažu u objavi.

Novim će funkcijama biti ažurirane i aplikacije Google Maps za mobitele. Nadogradnja će stizati postupno, pa će za početak informacije o punjačima biti dostupne tek u odabranim većim gradovima.

Ako planirate noćenje uz put, s novim filtrom za električna vozila na google.com/travel možete pronaći hotele na Pretraživanju koji nude punjenje električnih vozila na licu mjesta.

9 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari