Google Street View auti opet na hrvatskim cestama: Snimat će od Dubrovnika do Vukovara

Street View automobil, Foto: Grayling/PR

Tijekom sljedećih mjeseci automobili s velikim natpisima Google Street View će obilaziti mnoge gradove i ceste diljem zemlje.

Cilj njihove vožnje, navedeno je u priopćenju, bit će ažuriranje fotografija Google Street Viewa gradova kao što su Zagreb, Korčula, Pula, Šibenik, Vukovar, Đakovo, Vis, Slavonski Brod, Split i Dubrovnik, ali i cesta i autocesta u svim hrvatskim županijama.

Zahvaljujući usluzi Google Street View korisnici imaju priliku razgledati većinu hrvatskih gradova, brojne povijesne znamenitosti kao što su katedrala sv. Jakova u Šibeniku, Fortica u Hvaru, katedrala sv. Petra u Đakovu ili Trsatski kaštel u Rijeci te prirodne ljepote poput ušća Neretve kod Metkovića ili Parka šuma Zlatni Rt u Rovinju.

Infrastruktura u gradovima, ali i među gradovima, s vremenom se mijenja i razvija pa fotografije treba redovito ažurirati.

Street View automobil, Foto: Grayling/PR

Nove fotografije, ističu, pomoći će korisnicima da se još bolje orijentiraju i lakše planiraju putovanja. Street View pokazuje različite ulice te kulturno i nacionalno naslijeđe u 360 stupnjeva.

Svakoj objavi prikupljenih fotografija prethodi obrada pomoću posebne tehnologije. Ona zamućuje lica ljudi i oznake registarskih pločica kako se ne bi mogli identificirati te tako štiti njihovu privatnost.

Tu je i dodatna mogućnost uklanjanja označenih fotografija koje možete prijaviti pritiskom na tipku “Report a problem” u donjem lijevom kutu fotografije.

Street View je popularna opcija Google karata s više od 220 milijardi fotografija iz cijelog svijeta, uključujući Antarktiku i Arktik.

5 Odgovora

  1. Ovo mi je definitivno jedan od najkorisnijih Google-ovih projekata ikad, vrh.
    Plus top dizajn na autu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari