Rolls-Royce ukida do 2.500 radnih mjesta u pokušaju smanjenja troškova

pixabay.com
Avio motor, Foto: Pixabay.com

Rolls-Royce je najavio ukidanje do 2.500 radnih mjesta na globalnoj razini kako bi stvorio “učinkovitiju i djelotvorniju” tvrtku.

To je prvi veliki potez Tufana Erginbilgica koji je, nakon što je u siječnju postao izvršni direktor, opisao Rolls-Royce kao “goruću platformu”, piše britanski BBC.

Tvrtka koja proizvodi motore za zrakoplove nalazi se u Derbyju. Zapošljava 42.000 ljudi diljem svijeta, od kojih je oko polovica u Velikoj Britaniji – 13.700 u Derbyju i 3.400 u Bristolu. Pandemija je teško pogodila ovaj dio Rolls Royce tvrtke, kada je zračni promet bio obustavljen mjesecima.

Rolls-Royce nije dao pojedinosti o sektorima u kojima će se događati otpuštanja, ali izvješća sugeriraju da će to utjecati na stotine radnih mjesta u Velikoj Britaniji, iako je tvrtka najavila i suradnju sa sindikatima prije daljnjih najava. Tvrtka je rekla i da će planirane promjene “ukloniti dupliciranje i postići troškovnu učinkovitost”.

“Gradimo Rolls-Royce koji je spreman za budućnost. To znači moderniju i učinkovitiju organizaciju koja će isporučiti rezultate za naše klijente, partnere i dioničare“, rekao je Erginbilgic.

BBC podsjeća da ovo nisu prva otpuštanja u tvrtki; tijekom pandemije je bila prisiljena prikupiti milijardu funti za potporu poslovanju, a 2020. godine ukinula je 9.000 radnih mjesta.

Erginbilgic, bivši izvršni direktor u naftnom divu BP-u prilikom samog preuzimanja Rolls-Royce rekao je da je učinak tvrtke “neodrživ”. Prema novim planovima, Rolls-Royce će spojiti svoje inženjerske tehnološke i sigurnosne timove, a njegova glavna tehnološka direktorica Grazia Vittadini odlazi s dužnosti.

Ovim potezima nadaju se u tvrtki poboljšanju procese nabave i upravljanja opskrbnim lancem, kako bi smanjili troškove.

“Ovo je još jedan korak na našem višegodišnjem putu transformacije kako bismo izgradili Rolls-Royce visokih performansi, konkurentan, otporan i rastući”, rekao je Erginbilgic.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari