Rimac sklopio partnerstvo s BMW-om

Mate Rimac, Foto: rimac-newsroom.com

Rimac Technology sklopio je dugoročno partnerstvo s BMW Grupom te će za BMW razvijati i proizvoditi visokonaponske baterijske sustave koji će se koristiti u budućim generacijama modela predviđenim za drugu polovicu 2020-ih, priopćeno je iz Rimca.

Kako se najavljuje, isporukom velikih količina naprednih baterijskih sustava, kompanija Rimac Technology kreće u sljedeću fazu – razvoj i proizvodnju tehnologije za projekte u velikim serijama.

“Suradnja s BMW Grupom označava značajnu prekretnicu za Rimac Technology, budući da predstavlja najveći i najambiciozniji projekt koji je tvrtka imala do sada”, piše u priopćenju.

Dodaju da ovakav razvojni iskorak zahtijeva uspostavu kompleksnih i velikih automatiziranih proizvodnih linija za baterije koje će biti smještene u novom Rimac Kampusu u blizini Zagreba.

“Značajan dio kampusa bit će posvećen upravo ovom projektu, što naglašava predanost tvrtke partnerstvu s BMW Grupom”, najavljuju.

Dva partnera će u kasnijoj fazi objaviti više informacija o vrsti strateškog partnerstva, kao i o njegovom opsegu i sadržaju, prenosi Hina.

“Ova suradnja označava ključan moment u rastu Rimac Technologyja i jasan je znak prijelaza iz pružatelja proizvoda visokih performansi za modele u malim serijama, poput Aston Martin Valkyriea, Pininfarina Battiste, Rimac Nevere itd., u proizvođača s velikim kapacitetima za projekte poput ovog s BMW Grupom”, rekao je osnivač i glavni izvršni direktor Mate Rimac.

14 Odgovora

  1. Ne znam koja vijest mi je gora. To da BMW ide na baterije ili da će Rimac ugrađivati prepakirane kineske baterije u BMW.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari