Bugatti Rimac udružio snage s najvećom europskom mrežom punionica IONITY

Rimac Grupa/PR
Michael Hajesch i Mate Rimac, Rimac Grupa, Foto: Rimac Grupa/PR/Promo

Kompanija Bugatti Rimac udružila je snage s najvećom europskom open-brand mrežom punionica visoke snage IONITY, s ciljem pomicanja granica elektromobilnosti.

Ovo partnerstvo spaja Rimac Neveru s ultrabrzom, pouzdanom i zelenom mrežom punionica tvrtke IONITY.

Vlasnici Nevere, serijskog automobila s najbržim ubrzanjem na svijetu, kao i najvećom mogućom konzumacijom energije pri punjenju (500 kilovata), čija je proizvodnja ograničena na 150 primjeraka, moći će neograničeno i besplatno puniti na svim IONITY punionicama u 24 europske zemlje u trajanju od osam godina nakon isporuke automobila.

“Kada ljudi pomisle na Neveru, asocijacija su rekordne performanse, kao i revolucionarne tehnologije. No, Nevera je prvobitno razvijena kao cestovni, a ne trkaći automobil, stoga govorimo o hiperautomobilu koji je intuitivan za uporabu. Suradnja s tvrtkom IONITY omogućuje nam da vlasničko iskustvo Nevere podignemo na još višu razinu”, izjavio je Mate Rimac, osnivač i CEO Rimac Grupe.

Kombinacija tehnologije Nevere s nagrađivanim Halo punjačem kompanije IONITY, čiji je kapacitet 350 kilovata, omogućuje punjenje baterije od nula do 80 posto u manje od 25 minuta.

“IONITY je postavio standarde za ultrabrzo punjenje i besprijekorno korisničko iskustvo diljem Europe”, istaknuo je Michael Hajesch, CEO kompanije.

Foto: Promo

Paneuropska mreža ultrabrzih punionica IONITY-ja uključuje više stanica koje su strateški raspoređene uz europske autoceste kako bi omogućile putovanja na velike udaljenosti diljem kontinenta.

U Hrvatskoj trenutačno upravlja sa četiri postaje s 18 ultrabrzih punjača, a planira i izgradnju dodatnih. Cilj je izgraditi mrežu punionica smještenih svakih 150-200 kilometara uz autocestu od Zagreba do Splita, kao i uz druge važne relacije.

IONITY će postaviti HPC punionice i na Rimac Kampusu koji se trenutno gradi u okolici Zagreba. Njihov hub sa šest punjača bit će danonoćno dostupan javnosti i posjetiteljima. Nadalje, kako bi se osnažila HPC infrastruktura na kampusu, dodatni punjači ugradit će se i u preostalim dijelovima kampusa.

U planu je da se dio punjača postavi do kraja ove godine, što će osigurati njihovu dostupnost u trenutku predstavljanja prve faze kampusa 2024.

Kako bi proslavili suradnju, Rimac i IONITY ovoga će se tjedna okupiti kako bi počeli turneju po Europi pod nazivom RIMAC x IONITY: Nevera Tour. Turneja će započeti u Rimac tvornici u Zagrebu i proći neke od najboljih ruta po Europi, sa završnom točkom u Saint-Tropezu.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari