Rimac Energy otvorio vlastiti pogon u Velikoj Britaniji

Mate Rimac, Foto: rimac-newsroom.com

Rimac Energy, koji se bavi naprednim sustavima za pohranu energije iz baterija (BESS), objavio je da je otvorio novi pogon od 1.850 četvornih metara u Witneyu, u pokrajini Oxfordshire, za smještaj svog brzorastućeg tima u Velikoj Britaniji.

Pogon u Oxfordshireu proizvodit će sljedeću generaciju BESS-a, a u njemu će biti otvoreno više od 70 visokokvalificiranih radnih mjesta za inženjere, tehničare i istraživače za britansku tehnološku industriju i regiju Oxfordshire, navode iz Rimac Energyja.

Ista je, pojašnjava Hina, dio tvrtke Rimac Technology koja pak djeluje u sklopu Rimac Grupe.

Brend Rimac Energy, podsjetimo, pokrenut je prije otprilike godinu dana s ciljem ulaska na tržište stacionarnih sustava za pohranu energije.

Tom prilikom su objavili i da su razvili novu arhitekturu baterija koja gubitke smanjuje do 50 posto i zauzima do 40 posto manje prostora od najsuvremenijih rješenja.

“Ujedinjeno Kraljevstvo je uvijek bilo na čelu tehnoloških inovacija i oduševljeni smo što širimo svoje prisustvo ovdje. Ponosni smo što jačamo partnerstvo između Hrvatske i Velike Britanije”, izjavio je tim povodom direktor Rimac Energyja, Wasim Sarwar Dilov.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari