Rijeka dobila cestu do same obale, završen projekt vrijedan 70 milijuna eura

Otvaranje ceste DC 403, Foto: Miljenko Klepac/HINA

Državna cesta DC 403, koja povezuje zapadni dio riječke luke i Zagrebačku obalu s riječkom obilaznicom i prometnim čvorom Škurinje, vrijedna oko 70 milijuna eura, u srijedu je puštena u promet.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković na svečanom otvorenju izjavio je kako ta nova cesta daje novu kvalitetu u gospodarskom razvoju i prometnom povezivanju riječke luke, a važna je i za povezivanje zapadnog dijela grada.

“Nakon Ploča i Zadra, možemo reći da i Rijeka ima autocestu do same obale”, naglasio je Plenković, a prenosi Hina.

Ocijenio je da je riječ o impresivnom građevinskom projektu s puno tunela i vijadukata, da se Hrvatska snažno infrastrukturno razvija te je i to dio plana da se u ovom desetljeću riješi sve što je strateški bitno s mrežom cesta i brzih cesta.

Podsjetio je da je ugovor za taj projekt potpisan 15-ak dana prije zadnjih izbora te da su zahtjevni radovi završeni u roku od tri godine.

“Naš širi pothvat u smislu prometne infrastrukture traje”, nastavio je Plenković te dodao da će druga cijev tunela Učka biti u prometu do turističke sezone, kao i da je za Jadransko-jonski koridor osigurana 1,4 milijarda eura.

Najavio je i da će autocesta Lekenik – Sisak biti gotova do kraja travnja, koridor VC do ožujka 2025., radi se i cesta od Križevaca prema Koprivnici, od Frkaševca do Bjelovara, pa do Virovitice te ostaje još Požega i Staro Petrovo Selo.

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković kazao je da je izgradnja DC 403 u gospodarskom, prometnom i građevinskom smislu jedan od najvećih poduhvata u posljednje vrijeme.

Rijeka će, nakon što se izgradi još 300 metara ceste od središta Rijeke i Trga Žabice do Zagrebačke obale, biti jedan od rijetkih mediteranskih gradova koja je uspješno riješila sve svoje prometne probleme, kazao je.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari