Hrvatska kreće u izgradnju dviju cesta prema Mađarskoj

Foto: Freepik.com/@aleksandarlittlewolf

Vlada Hrvatske podupire planiranu gradnju cesta Popovac-Kneževo-Sárok (Mađarska) u Općini Popovac i Gotalovo-Zákány (Mađarska) u Općini Gola ukupne vrijednosti osam milijuna eura, a pokreće se i postupak s Bosnom i Hercegovinom o održavanju i rekonstrukciji mosta Dvor – Novi Grad.

Ukupna vrijednosti izgradnje ceste na oba pravca prema Mađarskoj je osam milijuna eura, prenosi Hina.

Investicije se planiraju financirati kroz program prekogranične suradnje Interreg VI-A Mađarska-Hrvatska 2021 – 2027, unutar kojega je Hrvatskoj na raspolaganju oko 58 milijuna eura, rekao je potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković na sjednici Vlade u srijedu.

Vlada je donijela i odluku o pokretanju postupka za sklapanje sporazuma s Vijećem ministara BiH o rekonstrukciji mosta Dvor (Republika Hrvatska) – Novi Grad (Bosna i Hercegovina).

Most Dvor – Novi Grad nalazi se u graničnom području te je u dvojnoj ingerenciji upravljanja. Utvrđeno je kako postojeći most preko Une ne udovoljava tehničkim i infrastrukturnim uvjetima upravljanja potrebnim za siguran promet, rekao je Butković.

Izvijestio je da Hrvatske ceste pripremaju reviziju procjene troškova rekonstrukcije mosta.
Sredstva za financiranje obveze RH osiguran će se u okviru financijskog plana Hrvatskih cesta.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari