Sava Re isplaćuje 1,6 eura bruto dividende po dionici

Freepik.com
Zaposleni u financijama i osiguranju, ilustracija, Foto: Freepik.com

Dioničari Grupe Sava osiguranje složili su se s prijedlogom uprave da druga najveća osiguravajuća kuća u Sloveniji isplati dividendu od 24,8 milijuna eura, što je 1,6 eura bruto dividende po dionici, objavio je SeeBiz.

Sava Re lani je ostvarila 68 milijuna eura čiste dobiti, pa će nešto više od trećine biti isplaćeno kroz dividendu 21. lipnja, odlučila je skupština dioničara.

Od ostalih predloženih odluka, dioničari nisu podržali politiku nagrađivanja organa upravljanja i nadzora osiguravajućeg društva. Zastupnici državnog vlasničkog udjela glasali su protiv te odluke jer odstupa od smjernica Slovenskog državnog holdinga (SDH).

Kako ističe SeeBiz, Sava Re je u prva tri mjeseca ove godine ostvarila 20,5 milijuna eura čiste dobiti, što je, prema usporednim podacima, 2,4 puta više nego u istom razdoblju prošle godine.

Skok dobiti dijelom je rezultat rasta obujma poslovanja, a dijelom veće dobiti portfelja zbog povoljnijih uvjeta na financijskim tržištima.

Uskoro se očekuje i odluka dioničara najvećeg osiguravajućeg društva u Sloveniji – Zavarovalnice Triglav, koji su predložili dividendu od 2,5 eura po dionici.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari