Predstavljena tri cestovna projekta vrijedna oko četiri milijuna eura

pixabay.com
Cestovni projekti vrijedni oko četiri milijuna eura, Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković je u Solinu predstavio tri projekta županijskih uprava za ceste Split, ukupno vrijednih oko četiri milijuna eura. Projekti su financirani sredstvima iz EU-ova kohezijskog fonda, a cilj im je izgradnja prometnica za pristup lukama i povećanje kvalitete prometne povezanosti na otocima.

Radi se o rekonstrukciji županijske ceste kroz Trogir, rekonstrukciji ceste na potezu Supetar – Pučišća na Braču i obilaznici Stomorske, luke koja će se ubrzo početi graditi na Šolti, prenosi Hina. Rekonstrukcija pristupne ceste luci Soline u Trogiru je vrijednosti veće od dva milijuna eura, a sufinancirana je s više od 1,5 milijuna eura iz EU fondova.

Za rekonstrukciju dionice Supetar – Pučišća vrijednu više od milijun eura iz ovih fondova dobiveno više od 855.000 eura. Vrijednost pristupne ceste luci Stomorska – obilaznica Stomorska na Šolti, je 1,4 milijuna eura za što je iz fondova dobiveno više od milijun eura. Sva tri projekta moraju biti gotova do kraja godine.

I brza cesta Split-Omiš, bi trebala do kraja godine dobiti bespovratna sredstva, rekao je novinarima ministar Butković, kada će se otvoriti javni poziv za tu cestu i cestu prema Virovitici.

„Osigurali smo maksimalnih 113 milijuna eura bespovratnih sredstava, a za ostalo će Hrvatske ceste tražiti povoljan kredit“, rekao je Butković.

Cesta Split-Omiš je, dodao je ministar, najveći izazov i najveći projekt nakon Pelješkog mosta, a sve bi trebalo biti gotovo do 2027. godine, moguće i ranije.

2 Odgovora

  1. Sve bi trebalo biti gotovo do 2027 znaci da ce biti gotovo 2030 kako to sve kod nas funkcionira.

  2. Dobro je da se idu obnavljati i prometnice u primorju, no pitanje je kada će to stvarno biti gotovo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari