Renault snižava cijene električnih automobila i očekuje poboljšanu prodaju

Foto: Mike Bird/Pexels

Francuski proizvođač automobila Renault ove godine očekuje veću prodaju vozila na električni pogon, unatoč slabljenju gospodarstava i potrošnje, jer bi smanjenje cijena trebalo potaknuti prodaju.

“Od početka godine primijetili smo sve veću potražnju za električnim automobilima”, rekao je izvršni direktor za Renaultov brend Fabrice Cambolive u razgovoru za stručni časopis Autogazette čije je najzanimljivije dijelove prenijela Hina.

Iz tog se razloga očekuje da će Renault u 2023. nastaviti bilježiti rast prodaje električnih automobila. Uz to, opskrba poluvodičima se poboljšava, pa Cambolive najavljuje da će se sniziti troškovi i za kupce i za proizvođače.

Renault trenutno prolazi kroz transformaciju i planira se podijeliti na nekoliko neovisnih dijelova. Odjel za električne automobile i softver Ampere trebao bi se izdvojiti u drugoj polovini godine, a potom izaći na burzu.

Cambolive očekuje da će pad troškova Renault učiniti konkurentnijim na tržištu električnih vozila, prenoseći uštede i na kupce. Grupa radi na ponudi automobila na struju čija bi cijena bila 25.000 eura.

Prodajna cijena nove električne verzije modela vozila R5 također bi trebala biti manja od 30.000 eura.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari