Povjerenje u autonomna vozila na niskoj razini, ne želi ih čak 51 posto Amerikanaca

Foto: Screen Post/Pexels

Povjerenje u autonomne električne automobile u SAD-u je na izuzetno niskoj razini, pokazali su rezultati istraživanja koje je na uzorku od 2.000 Amerikanaca proveo Forbes.

Čak 93 posto ispitanika priznalo da strahuje od mogućih kvarova, 61 posto ne bi povjerili automobile bez vozača svojim najbližima, dok 51 posto sumnja da bi koristili ili posjedovali autonomno vozilo u roku od narednih pet godina.

Kao glavne “krivce” za pad povjerenja u autonomna vozila označili su Teslu i Cruise, odnosno skandale koji su ih potresali posljednjih mjeseci.

Tako je Tesla povukla više modela svojih automobila radi naodgradnje softvera, nakon što je istraga njihovu tehnologiju povezala s oko 1.000 nesreća.

Puno se pisalo i o tvrtki Cruise čiji je robotaksi jesenas u San Franciscu udario pješaka i vukao ga nekoliko metara. Da stvari budu gore, istraga kalifornijskog Ureda za motorna vozila (DMV) otkrila je da su iz te tvrtke uskratili neke važne dokaze o ovom slučaju.

Istraživanje je također potvrdilo da je došlo do osjetnog smanjivanja potražnje za automobilima bez vozača za koje je interes pokazalo samo 29 posto ispitanih.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari