Svih 950 samoupravljajućih automobila GM-a povučeno s ceste

Foto: Masha Raymers/Pexels

Cruise, General Motorsova podružnica za autonomna vozila, opozvala je svih 950 svojih automobila radi ažuriranja softvera.

Krajem prošlog mjeseca, podsjetimo, Cruise je stoiprao sva svoja javna testiranja dok je istraživao incident koji je doveo do opoziva.

CNN piše da je GM u ponedjeljak objavio da pauzira proizvodnju testnih verzija Cruise Origin, samoupravljajućeg vozila koje su GM i Cruise dizajnirali zajedno s Hondom. Origin nema volan ni pedale i trenutno se ne vozi na javnim cestama.

GM je okarakterizirao tu pauzu kao dolazak do kraja planirane ograničene proizvodnje testnih vozila.

“Ostajemo predani tehnologiji autonomnih vozila”, rekla je njihova glasnogovornica Aimee Ridella.

Tvrtka se našla pod povećalom nakon incidenta koji se dogodio početkom listopada kada je jedan od njezinih robotaksija pregazio pješaka kojeg je upravo udarilo drugo vozilo.

Njegov softver pritom nije detektirao da je ozlijeđena osoba ostala zarobljena ispod vozila, pri čemu je zadobila teške tjelesne ozljede.

Nekoliko tjedana kasnije, kalifornijski Odjel za motorna vozila suspendirao je sve Cruiseove dozvole u toj državi, navodeći kao razlog nedostatak suradnje u istrazi nesreće.

Otprilike dva dana kasnije, Cruise je objavio da zaustavlja sve operacije diljem zemlje dok istražuje incident i reakciju same tvrtke na njega.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari