Potpisan ugovor za rekonstrukciju ceste od Podravske Moslavine do Svetog Đurađa

Pixabay.com
Cesta, Foto: Pixabay.com/Ilustracija

U Osijeku je potpisan ugovor o rekonstrukciji 20 kilometara državne ceste D34 na dionici od Podravske Moslavine do Svetog Đurađa, a riječ je o dionici tzv. Podravske magistrale o čijoj se obnovi dugo govori.

Radovi će početi u travnju 2024., odmah po uvođenju izvođača u posao, a trajat će 24 mjeseca. Investitor su Hrvatske ceste, a izvođač radova je osječka tvrtka Gravia, izvijestili su iz Osječko-baranjske županije. Ugovor je vrijedan 27 milijuna eura.

Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i direktor tvrtke Gravia Tomislav Ravlić, a svečanosti su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić te obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić.

“Rekonstrukcija 20 kilometara državne ceste na dionici od Podravske Moslavine do Svetog Đurađa je izuzetno značajna za sigurnost prometa na ovom području naše županije. Uz rekonstrukciju kolnika, u iduće dvije godine izgradit će se biciklističke i pješačke staze, kolni ulazi, parkirališta, ugibališta, rasvjeta, sustav odvodnje i druga potrebna infrastruktura”, rekao je Lukić.

Hrvatske ceste, istakao je župan, na području Osječko-baranjske županije do sada su investirale ukupno 94 milijuna eura u posljednjih šest godina.

Potpisanim ugovorom planirana je rekonstrukcija ceste od Podravske Moslavine do Svetog Đurađa na dvije dionice.

Prva dionica proteže se od početka naselja Podravska Moslavina do uklapanja na zapadni dio obilaznice grada Donjeg Miholjca, prenosi Hina. Na toj dionici novoprojektirani most Krnjak nije predmet ovog projekta nego je u sklopu projekta “Vodne građevine za potrebe uređenja vodnog režima i višenamjenskog korištenja sliva rijeke Karašice – 1. faza”, investitora Hrvatskih voda.

Druga dionica počinje na istočnoj strani grada Donjeg Miholjca, na uklapanju na obilaznicu, i završava na početku naselja Podravski Podgajci, navodi se u priopćenju.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari