Potpisan ugovor za gradnju cestovnog čvora u Šibeniku vrijedan 6,9 milijuna eura

Pixabay.com
Cesta, Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Hrvatske ceste i tvrtka Sarađen potpisali su u srijedu ugovor za prvu fazu realizacije projekta “Rekonstrukcija raskrižja državne ceste D8 odnosno Jadranske magistrale i Ulice Velimira Škorpika u Šibeniku – čvor Mandalina”.

Projekt je vrijedan 6,9 milijuna eura i obuhvaća rekonstrukciju raskrižja odnosno izgradnju čvora u dvije razine, s dva kružna toka.

Jedan denivelirani kružni tok nalazit će se na mjestu sadašnjih semafora, a drugi u Ulici Velimira Škorpika s odvojcima prema TC Dalmare, gradskoj četvrti Mandalina i novom vatrogasnom domu.

Građevinska dozvola očekuje se krajem veljače, a rok izvođenja radova je 12 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture RH, Oleg Butković, rekao je da je čvor Mandalina važan jer se nalazi na ulazu u Šibenik, gdje se osobito za vrijeme sezone stvaraju veće gužve, koje će nakon izgradnje biti smanjene. 

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić rekao je da je sve što se radi u gradi na rješavanju prometnih problema rezultat studioznog pristupa i da će to omogućiti izbjegavanju prometnih gužvi i u vrhuncu turističke sezone.

Župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić najavio je izgradnju nove opće bolnice, upravo na području novih prometnih rješenja koja će pomoći njezinom funkcioniranju.

12 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari