Porastao Wall Street, rastu i azijske burze: Cijena dionice Tesle veća za šest posto

Freepik.com/rawpixel.com
Burze, ilustracija, Foto: Freepik.com/rawpixel.com

Na azijskim su burzama cijene dionica danas porasle treći dan zaredom jer je ulagače ohrabrio jučerašnji rast Wall Streeta. MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, porastao je u 7:00 sati za 1,5 posto, treći dan zaredom.

Pritom je na Tokijskoj burzi Nikkei indeks porastao 2,2 posto, dok su cijene dionica u Australiji, Šangaju, Hong Kongu i Južnoj Koreji porasle između 0,2 i 1,9 posto.

Do rasta cijena na azijskim burzama došlo je i zbog smirivanja napetosti na Bliskom istoku, prenosi Hina.

Na Wall Streetu su u utorak burzovni indeksi porasli drugi dan zaredom jer su ulagače ohrabrili bolji nego što se očekivalo kvartalni poslovni rezultati većine američkih kompanija.

Dow Jones porastao je 0,69 posto, na 38.503 boda, dok je S&P 500 porastao 1,20 posto, na 5.070 bodova, a Nasdaq indeks 1,59 posto, na 15.696 bodova. Nakon šest dana pada, S&P 500 i Nasdaq porasli su jučer drugi dan zaredom.

Cijena dionice General Motorsa porasla je za više od četiri posto. Nakon zatvaranja Wall Streeta, cijena dionice Tesle porasla je u produženom trgovanju oko šest posto.

Poslovni rezultati kompanije nešto su slabiji nego što se očekivalo, no kompanija je najavila proizvodnju novih, jeftinijih modela električnih vozila i restrukturiranje, odnosno otpuštanje nekoliko tisuća radnika.

I idućih dana u fokusu ulagača bit će poslovna izvješća kompanija, među ostalim, Meta Platformsa, Alphabeta i Microsofta. U petak će, pak, biti objavljeno izvješće o inflaciji, koje bi moglo utjecati na smjer tržišta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari