Počinje izgradnja novog “zelenog” ljetovališta na Rabu

Valamar Collection ljetovalište, Vizualizacija: Valamar/404/PR

U Rabu je svečano potpisan ugovor između Imperial Riviere i građevinske tvrtke Radnik d.d. koja će biti zadužena za izgradnju novog Valamar Collection ljetovališta u Suhoj Punti na Rabu.

Prva faza ulaganja u vrijednosti od 54 milijuna eura, naveli su u priopćenju, uključuje obnovu i repozicioniranje 190 smještanih jedinica nekadašnjeg hotela Eva i turističkog naselja Suha Punta, 24 nove obiteljske sobe te ulaganja u plaže i brojne sadržaje.

Otvorenje novog ljetovališta pod premium brendom Valamar Collection planirano je u ljeto 2025. godine, a zapošljavat će 235 djelatnika te će otočanima Raba pružiti i priliku za razvoj karijere kod vodećeg poslodavca u turizmu.

“Ovo ljetovalište čvrsto će pozicionirati otok Rab među najbolje destinacije za obiteljski odmor na Jadranu te pružati bogati javno dostupni sadržaj sugrađanima Raba čime želimo doprinijeti kvaliteti života u lokalnoj zajednici. U ovoj godini investicije Imperiala iznose više od 38 milijuna eura te uključuju i izgradnju novog Bike Centra u Poreču, daljnja ulaganja u hotelima Lacroma u Dubrovniku, Imperial i Padova, te kamping ljetovališta Padova na Rabu, digitalizaciju i rekonstrukciju sanitarnog čvora u San Marino kamping ljetovalištu, kao i uređenje nove zone za smještaj radnika u destinaciji Dubrovnik“, rekao je Alen Benković, predsjednik Uprave Imperial Riviere.

Valamar Collection ljetovalište u Suhoj Punti nudit će “all inclusive” uslugu za obitelji, s bogatim sadržajima za djecu svih uzrasta na površini od 1.000 kvadratnih metara, uključujući Maro Smart Play, Maro klub za djecu, multimedijski prostor, igraonice i dječje igralište, kao i unutarnji te vanjske bazene.

Ljetovalište će koristiti električnu energiju iz obnovljivih izvora, nuditi hranu i piće lokalnog podrijetla te voditi brigu o prirodnom okolišu.

Posebna pažnja bit će usmjerena i na unapređenje ponude i usluga na plaži Suha Punta kako bi bila posebno prilagođena za obitelji s djecom, u čemu će moći uživati lokalno stanovništvo i gosti koji posjećuju otok Rab.

“Ovom značajnom ovogodišnjom investicijom u turizam većom od 50 milijuna eura, otok Rab se definitivno svrstava uz bok vodećim turističkim destinacijama u Hrvatskoj poput Dubrovnika, Poreča i Makarske. Ova investicija pokretač je gospodarstvu u širem smislu, od građevine do niza obrta i trgovine, a posebno našeg brodara Rapske plovidbe. Čestitamo vlasnicima, investitorima i izvođačima kao i svim zaposlenicima Imperial Riviere na ovom velikom iskoraku, kojim će se u 2025. na najbolji način obilježiti prvih slavnih 60 godina postojanja tvrtke Imperial”, istaknuo je Nikola Grgurić, gradonačelnik grada Raba.

31 Odgovora

  1. Moze li se ista drugo sagraditi na moru a da nije hotelski kompleks, kamp ili sl?

  2. Valamar je u zadnjih par godina zakupio cijelu jadransku obalu, od resorta do divljih plaža sve su uzeli i privatizirali.
    Baš super

    1. Prvić u srcu. Ribarske večeri na Prviću uz koncert Jole a kao gost iznenađenja bude Marija Cvek. To je nešto neopisivo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari