Valamar Riviera lani ostvarila 372 milijuna eura prihoda, 14 posto više nego godinu ranije

Maro World, Foto: Promo

Valamar Riviera u prošloj je godini ostvarila poslovne prihode od 372 milijuna eura, što predstavlja rast od 14 posto u odnosu na 2022., objavili su iz te turističke kompanije.

Premium hoteli te kamping segment zabilježili su odlične rezultate, posebno u sjevernim destinacijama, dok Dubrovnik još uvijek nije dosegnuo potpuni oporavak turizma.

Ostvarena operativna dobit iznosi 109 milijuna eura, odnosno šest posto više nego u prethodnoj godini što je, navode u priopćenju, posljedica značajnih ulaganja u ljudske resurse, pozitivnog utjecaja visokog udjela direktne prodaje i negativnog utjecaja inflacije na operativne troškove.

Istovremeno, novi trošak zakupa turističkog zemljišta te rezultat usklađenja za prethodna razdoblja umanjuju operativnu dobit za 4,7 milijuna eura u 2023. godini. Procjenjuje se da će se iznos zakupnine turističkog zemljišta udvostručiti slijedom donošenja novih uredbi Zakona o turističkom zemljištu.

Uprava i Nadzorni odbor Valamar Riviere predložili su Glavnoj skupštini isplatu dividende u iznosu od 0,22 EUR po dionici za 2023., što je 10 posto više nego godinu ranije. Predložena dividenda u Imperial Rivieri iznosi 4,63 EUR po dionici, a isplate su predviđene za svibanj 2024. godine, priopćeno je iz ove tvrtke.

Prošle godine su realizirane investicije u ukupnom iznosu od 58 milijuna eura, a najveće ulaganje od 32 milijuna eura realizirano je u Dubrovniku, u unapređenje tri hotela i otvorenje Maro Worlda, najvećeg obiteljskog zabavnog centra na Jadranu.

Valamar je u 2023. godini uložio i dodatnih 25 milijuna eura u povećanje plaća radnika i programe nagrađivanja. Broj djelatnika u glavnoj sezoni u kompanijama u kojima Valamar upravlja turističkim objektima prešao je 8.000, a ostvaren je i visoki udio domicilnih radnika od 83 posto.

Za 2024. godinu odobrili su investicije od 82 milijuna eura u daljnje unapređenje portfelja.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari