Među sezonskim radnicima najtraženiji kuhari i konobari, najveći broj stiže iz BiH

Foto: Elle Hughes/Pexels

Najtraženiji sezonski radnici u Hrvatskoj su kuhari, pomoćni kuhari, konobari, prodavači, sobari i sobarice, skladištari te recepcionari, istaknuto je na Sezonac.hr, najvećem online sajmu poslova u turizmu koji se, u organizaciji portala MojPosao, održao od 30. siječnja do 8. veljače.

Na sajmu se okupilo 36 poslodavaca – vodećih trgovačkih lanaca, hotelskih kuća i ugostiteljskih objekata – koji su u sklopu svojih virtualnih štandova predstavili bogatu i raznovrsnu ponudu poslova.

Posjetitelji su, navodi se u priopćenju, imali priliku prijaviti se na oko 200 oglasa za posao, od kojih je većina bila fokusirana na rad u nadolazećoj turističkoj sezoni, no u dijelu natječaja nudila se i mogućnost stalnog zaposlenja nakon završetka sezone.

Bilo im je omogućeno i dublje upoznavanje s radnim okruženjem kroz fotogalerije i videozapise, čime se olakšao proces usklađivanja očekivanja s realnim uvjetima rada.

Što se tiče samih brojki, Sezonac.hr je zabilježio više od 230.000 posjeta tražitelja posla i više od 1.270.000 pregleda stranica, kao i više od 8.000 prijava na oglašena radna mjesta.

Uz posloprimce iz Hrvatske, sajam je privukao i veliki interes kod radnika iz regije, a ove godine su najviše posjeta iz regije ostvarili oni iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Srbije te Crne Gore.

Od velikih kompanija, pak, sudjelovali su među ostalima Coca Cola, Lidl, Valamar, Liburnia Riviera Hoteli, Spar i Studenac.

11 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari