Valamar diže plaće za više od 5.000 djelatnika

Valamar, Foto: Valamar/404/PR

Valamar i ove godine nastavlja sa značajnim ulaganjima u zaposlenike te u dogovoru sa socijalnim partnerima povećava osnovnu plaću za više od 5.000 djelatnika.

Osim plaća, rastu i primanja za stručne pozicije, odnosno za pozicije kuhara, konobara, recepcionara i niz drugih poslova u hotelima, kampovima i ljetovalištima koja će u vrhu sezone iznositi između 1.400 i 2.000 eura neto, navedeno je u priopćenju ove kompanije.

Sobarice, pomoćni kuhari, pomoćni konobari, kuhinjski radnici, serviri i ostala radna mjesta ovog ranga primat će između 1.000 i 1.300 eura.

Također, zaposlenici koji žive u destinacijama i oni koji se trajno dosele ove godine će dobiti dodatnih 400 eura neto u okviru mjere “Živi destinaciju”, kojom Valamar potiče cjelogodišnji rad i lokalno zapošljavanje te nudi niz pogodnosti za djelatnike u destinacijama u kojima posluje.

Tu su i benefiti poput programa “Krov nad glavom” kojim se stalnim zaposlenicima i stalnim sezoncima u programu V+3 nudi mogućnost ostvarenja dodatka za najam stana u iznosu do 500 eura mjesečno.

U prošloj godini, Valamar je zaposlenicima isplatio i brojne druge nagrade: djelatnici zaposleni kroz cijelu godinu primili su trinaestu plaću i božićnicu u neto iznosu od 1.000 eura, dok su sezonski radnici primili božićnice u iznosu od 70 do 200 eura.

Uz to, dobili su i dar za djecu od 133 eura po djetetu te Valfresco bon u iznosu od 133 eura za kupovinu svježih domaćih proizvoda.

Povrh toga, ističu, najuspješniji djelatnici primili su nagrade za poseban angažman, uspješnost i ostvarenje izvanrednih ciljeva.

Nastavlja se i program nagrađivanja za zaposlenike koji uspješno preporuče buduće djelatnike u Valamaru u iznosu od 100 do 300 eura.

Valamar Riviera d.d.

Stancija Kaligari 1, 52440, Poreč – Parenzo, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
331.190.595,66 (2022)
Broj zaposlenih:
3.793 (2022)

12 Odgovora

  1. Pozdravljam svako i bilo kakvo povećanje plaća i materijalnih prava radnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari