Pegasus Airlines započeo s letovima Istanbul – Zagreb

Pixabay.com
Nova direktna linija Istanbul - Zagreb, Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Vodeći turski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik Pegasus Airlines počeo je s izravnim letovima za Zagreb, a na liniji Istanbul-Zagreb prometovat će dva puta tjedno – četvrtkom i nedjeljom.

Pegasus Airlines je pokrenuo novu liniju između Istanbula Sabiha Gökçen (SAW) i Zračne luke Franjo Tuđman (ZAG). Nova izravna ruta za Zagreb ujedno je i prva linija Pegasus Airlinesa prema Hrvatskoj, ističu Međunarodna zračna luka Zagreb i Pegasus Airlines.

Predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb, Hüseyin Bahadir Bedir, na inauguracijskoj je svečanosti pozdravio Pegasus Airlines kao novog partnera zagrebačke zračne luke, prenosi Hina.

Početak letenja Pegasus Airlinesa označava i bolju povezanost i dostupnost dvaju gradova, Istanbula, kao velikog prometnog čvorišta i bogate povijesne i kulturne destinacije, i Zagreba, koji svojim šarmom, dinamikom te bogatom kulturom i tradicijom ima puno toga za ponuditi posjetiteljima iz Turske i šire”, istaknuo je Bedir.

Potpredsjednik prodaje i planiranja mreže Pegasus Airlinesa, Emre Pekesen, naglasio je kako su ponosni što je Pegasus Airlines, Hrvatsku uvrstio kao 50. zemlju u svoju mrežu, u vrijeme kad Turska slavi svoju 100. obljetnicu osnutka.

„Zagreb je naša prva nova destinacija u 2024. godini, a Hrvatska je 50. zemlja u našoj mreži letova”, rekao je Pekesen.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari