Niz online putničkih agencija uklonilo Ryanair iz svoje ponude

Foto: Markus Winkler/Pexels

Skupina online putničkih agencija prestala je početkom prosinca prodavati Ryanairove letove zbog pravnog i regulatornog pritiska, objavio je irski avioprijevoznik, procijenivši da potez ne bi trebao značajno utjecati na njegove poslovne rezultate u ovoj godini.

Letovi su vjerojatno uklonjeni zbog pritiska agencija za zaštitu potrošača, novih Ryanairovih mjera provjere korisnika, kao i nedavne presude irskog Visokog suda, nagađaju u tom avioprijevozniku.

Riječ je, među ostalim, o agencijama Booking.com, Kiwi i Kayak.

Ryanair je, piše Hina, proteklih godina pokrenuo niz sporova protiv online putničkih agencija zbog, kako su naveli, naplate dodatnih naknada i blokade komunikacije s korisnicima.

“Poštene/transparentne” online agencije, poput Google Flightsa, ne dodaju skrivene marže i nastavljaju s prodajom Ryanairovih letova, naglasio je u priopćenju objavljenom u srijedu irski prijevoznik.

Booking Holdings, vlasnik Booking.coma, Kayak i Kiwi.com nisu odmah odgovorili na upit Reutersa da komentiraju informaciju o “skidanju” Ryanaira s platforme.

U Ryanairu procjenjuju da će njihov potez povećati postotak praznih sjedala po letu za jedan ili dva posto, ali neće značajno utjecati na promet i dobit u cijeloj 2024. godini.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari