Ryanair će po prvi put od uvrštavanja na burzu isplatiti dividendu od 400 milijuna eura

Foto: Markus Winkler/Pexels

Zrakoplovna kompanija Ryanair objavila je u ponedjeljak da će prvi put od uvrštavanja na burzu 1997. isplatiti redovitu dividendu koja će iduće godine iznositi 400 milijuna eura.

Bloomberg piše da su iz Ryanaira naveli kako u fiskalnoj godini, koja završava u ožujku 2024., očekuju od 1,85 do 2,05 milijardi eura dobiti, zbog čega bi mogli isplatiti spomenutu dividendu i otkupiti svoje dionice.

“Očekujemo jako dobre rezultate, daleko iznad očekivanja”, pohvalio se glavni financijski direktor Ryanaira Neil Sorahan.

Istovremeno su, međutim, istaknuli i probleme s kojima se susreću, prvenstveno visokim cijenama kerozina i kašnjenjem u isporuci Boeingovih zrakoplova.

Zato ipak ne vjeruju da će u trećem tromjesečju, odnosno do listopada do prosinca, uspjeti dosegnuti brojke iz istog razdoblja prošle godine.

Inače, dionice ove zrakoplovne kompanije na burzi u Dublinu su u ponedjeljak porasle za čak 6,6 posto na 16,2 eura, što predstavlja najveći rast od početka godine.

Gledano u godišnjim okvirima, radi se o porastu od 30 posto, dok su dionice njihovog najvećeg konkurenta Easyjeta imale rast od 25 posto.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari