Osječkim poduzetnicima uručene bespovratne potpore od 620.000 eura

pixabay.com
Osijek, arhiv Foto: Pixabay.com

Osječki poduzetnici u srijedu su primili bespovratne potpore u iznosu od 620.000 eura koje im je uručio gradonačelnik Ivan Radić.

Tom prigodom Radić je kazao da su se poduzetnici mogli prijaviti na osam različitih mjera, s maksimalnim iznosom potpore od 9.950 eura te najavio kako će u proračunu za 2024. godine pozicija za poticaje gospodarstvu biti povećana za 10 posto.

Potpore je dobilo 198 poduzetnika u sklopu Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na području grada Osijeka u 2023 godini.

Radić je istaknuo i da grad Osijek u posljednje dvije godine bilježi rekordno nisku nezaposlenost i rekordno visoku zaposlenost, jer je u odnosu na razdoblje od prije dvije godine 2.000 zaposlenih više, što smatra uspjehom poduzetnika, koji zapošljavaju te podižu razinu gospodarskih aktivnosti u gradu.

Tako će se u Industrijskoj zoni “Nemetin” realizirati najveća privatna strana investicija u posljednjih trideset godina, ona američke kompanije Jabil, koja će zaposliti 1.500 osoba.

Provedbom Općeg programa poticaja razvoja poduzetništva grad Osijek dodjeljuje bespovratne potpore mikro, malim i srednjim poduzetnicima za pokretanje gospodarske aktivnosti, nabavu strojeva i opreme, izradu projektnih prijedloga za sufinanciranje iz EU fondova te izlaganje na sajmovima i digitalizaciju poslovanja.

4 Odgovora

  1. Dosli su iz Irske da placaju 1000 e radnike dok u Irskoj pod 3000 e nema za inzinjere plata.
    Nemojte se nadati, da su dobrodosli jer ta firma ima dosta propalih projekata na kojima su malverzacije izvodili. Velika je laz, da imaju 700 zaposlenih, bio sam par tjedana dali me u hladan podrumski hotel ponudili platu od 2400 e rekli da ce mi naci stan odveli me u sobu sa wc od 2 x 2 m krevet. Naravno da sam odbio. Onda je kadrovska nasla stan da placam 1500 e najam od plate 2400 e i otisao sam naravno. U firmi ima cca 24 zaposlena u Limeriku a u Dublinu 6. Sve ostalo su price za naivne sa vanjskim zaposlenim. Nebudite naivni nisu dosli da daju u Osijek postene plate nego da sisaju od grada i nakon par mjeseci zatvore. Od Irske dobiju par mil. Eura za razvoj u inostranstvu Hrvatska im da jos par i zaposle desetak inzinjera nakon par mj. Nemamo posla odu kao u Srbiji Slovenske firme Gorenje, Elrad itd. U Vlasotince zaposlili 300 zena eno svima dali otkaz uzeli 8 mil. Eura.
    Nebudite robovi ovakvih firmi nisu oni nikakvi investitori pogledajte financijske rezultate u Irskoj. Napuhana reklama. Sjetite se ovog clanka za godinu dvije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari