Irski H&MV Engineering otvorio ured u Osijeku, plan je zaposliti 70 ljudi

Foto: Pixabay/Pexels

Irska tvrtka H&MV Engineering otvorila je u četvrtak ured u Osijeku u kojemu je zaposleno 14 djelatnika, a idućih tri do pet godina taj broj bi trebao biti povećan na 70.

Hina pojašnjava da se radi o tvrtki koja se bavi projektiranjem, izvođenjem radova i puštanjem u pogon visokonaponskih trafostanica i prateće infrastrukture za spajanje obnovljivih izvora energije i velikih potrošača na elektroenergetsku mrežu.

Osječki ured otvoren je na inicijativu Dražena Tubića, Osječanina koji se po završetku studija na osječkom Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, 2020. godine zaposlio u H&MV Engineeringu i dvije godine za njega radio u Njemačkoj.

Glavni izvršni direktor H&MV Engineeringa P.J. Flanagan je najavio plan prema kojemu bi sljedećih tri do pet godina u Osijeku bilo zaposleno više od 70 inženjera.

“Želimo ostati što duže, naša je tvrtka globalni lider u projektiranju i puštanju u pogon visokonaponskih trafostanica, a naš rad prepoznaju klijenti u cijelom svijetu”, rekao je.

Otvaranje ureda u Osijeku zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin ocijenio je izvrsnom pričom o uspjehu koja pokazuje potencijal grada i obrnuti trend od onoga prije nekoliko godina, kada su mladi iseljavali.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari