Nokia zbog smanjenja troškova ukida 14.000 radnih mjesta

Foto: Phong Thanh/Pexels

Nokia će ukinuti do 14.000 radnih mjesta u velikoj akciji smanjenja troškova kako bi odgovorila na “slabije” tržišno okruženje, naveli su u priopćenju objavljenom u četvrtak.

Finski telekomunikacijski div, glavni dobavljač 5G opreme koji zapošljava 86.000 ljudi, najavio je otpuštanja kao dio šireg restrukturiranja poslije kojega će imati između 72.000 i 77.000 zaposlenih.

Tim potezom tvrtka planira smanjiti troškove osoblja za 10 do 15 posto i uštedjeti najmanje 400 milijuna eura samo u 2024. godini.

Sveukupno, očekuju smanjenje troškova za 1,2 milijarde eura do kraja 2026.

“Najteže poslovne odluke koje treba donijeti su one koje utječu na naše ljude”, rekao je izvršni direktor Pekka Lundmark. “Imamo neizmjerno talentirane zaposlenike u Nokiji i podržat ćemo sve koji su pogođeni ovim procesom”.

Objava je, piše CNN, stigla istog dana kada je Nokia izvijestila o lošijim rezultatima od očekivanih.

Prodaja u trećem tromjesečju pala je za 15 posto u usporedbi s istim razdobljem lani, budući da “makroekonomska neizvjesnost i više kamatne stope nastavljaju pritiskati potrošnju operatera”.

Njihov švedski konkurent Ericsson također je upozorio da će prodaja u drugoj polovici 2023. vjerojatno biti niža nego inače, no Nokia je zadržala svoje projekcije za 2023., predviđajući između 23,2 i 24,6 milijardi eura prodaje na godišnjoj razini.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari