Njemačka razvojna banka prodala udio u Deutsche Postu

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c7/Deutsche_Post_AG_Logo.jpg
Deutsche Post, Foto: Wikimedia Commons/Stefan Kühn

Njemačka državna banka KfW objavila je da je prodala četiri posto udjela u Deutsche Postu, signaliziravši nastojanja vlade da osigura novac za planiranu državnu potrošnju u ovoj godini.

KfW je prodao 50 milijuna dionica Deutsche Posta institucionalnim ulagačima u ubrzanom postupku, po cijeni od 43,45 eura po dionici, objavila je banka.

Vlasnički udio banke smanjit će se transakcijom s 20,5 na približno 16,5 posto, ali KfW će zadržati status najvećeg dioničara Deutsche Posta, naglasili su u priopćenju, prenosi Hina.

Na kraju burzovne trgovine tijekom jučerašnjeg dana, dionica Deutsche Posta stajala je 44,4 eura, što znači da je ponuđena cijena bila niža za 2,2 posto i da je vrijednost transakcije iznosila nešto više od dvije milijarde eura.

Vlada u Berlinu objavila je da razmatra sve mogućnosti prikupljanja novca prodajom vlasničkih udjela u stotinjak kompanija nakon što je ustavni sud proglasio neustavnom prenamjenu novca iz fonda za ublažavanje posljedica pandemije, otvorivši u proračunu nedostatak od nekih 60 milijardi eura.

Prema dokumentima ministarstva financija, u koje je Reuters dobio uvid, Berlin planira u ovoj godini prodajom vlasničkih udjela pribaviti do četiri milijarde eura.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari