New York predstavio akcijski plan za umjetnu inteligenciju

Pixabay.com
New York, Foto: Pixabay.com

Gradonačelnik New Yorka Eric Adams ovoga je tjedna predstavio akcijski plan za umjetnu inteligenciju koji će procijeniti alate te tehnologije i povezane rizike, potaknuti AI vještine među gradskim zaposlenicima i podržati “odgovornu implementaciju s ciljem poboljšanja kvalitete života”.

Gradski akcijski plan za umjetnu inteligenciju na 51 stranici utvrđuje niz koraka koje će grad poduzeti u nadolazećim godinama kako bi pomogao boljem razumijevanju i odgovornoj implementaciji tehnologije koja je posljednjih mjeseci osvojila tehnološki sektor i širi poslovni svijet.

Prvi korak u akcijskom planu, navodi CNN, je uspostavljanje “upravljačkog odbora za umjetnu inteligenciju” koji će sačinjavati predstavnici gradskih agencija. Dokument dalje nabraja gotovo 40 točaka, od kojih 29 treba započeti ili dovršiti tijekom sljedeće godine.

Objavili su i da je vlada već kreirala prvog gradskog AI chatbota kako bi pomagao vlasnicima lokalnih tvrtki. Chatbot, dostupan u beta verziji na službenoj stranici grada New Yorka, koristi informacije prikupljene s više od 2.000 web stranica portala NYC Business.

Gradonačelnik je izrazio nadu da će akcijski plan “postaviti kritičnu ravnotežu u globalnom razgovoru o umjetnoj inteligenciji – onu koja će osnažiti gradske agencije da uvedu tehnologije koje mogu poboljšati živote, a istovremeno pružati zaštitu od onih potencijalno štetnih”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari