Nestlé predstavio liniju proizvoda za korisnike Ozempica

Nestle, ilustracija. Foto: Wikimedia Commons

Nestlé je predstavio Vital Pursuit, novu liniju hrane kompatibilnu s Ozempicom i sličnim lijekovima za mršavljenje.

Kako navode na svojim stranicama, proizvodi su bogati proteinima, dobar su izvor vlakana, sadrže esencijalne hranjive tvari i prilagođeni su udjelima prema apetitu korisnika lijekova za mršavljenje.

Nova linija također je prilagođena za podršku uravnoteženoj prehrani za svakoga tko je želi kontrolirati težinu.

Vital Pursuit je prvi prehrambeni brend tvrtke Nestlé namijenjen korisnicima GLP-1 s ciljem upotpunjavanja prehrambenih navika milijuna Amerikanaca kojima su trenutno propisani lijekovi za mršavljenje ili aktivno rade na kontroli svoje tjelesne težine.

GLP-1 su lijekovi poput Ozempica ili Bydureona AstraZenece koji djeluju poput hormona GLP-1 koji se proizvodi u vašem tijelu, pomažući regulirati razinu šećera u krvi na nekoliko načina.

Pojava takvih lijekova u posljednje vrijeme oblikuje način na koji Amerikanci pristupaju regulaciji tjelesne težine, a kao najveća svjetska tvrtka za proizvodnju hrane i pića, Nestlé je odlučio iskoristiti tu rastuću tržišnu priliku.

“U Nestléu želimo biti prisutni u svakom trenutku života naših potrošača – danas i u budućnosti. Kako upotreba lijekova za potporu mršavljenja nastavlja rasti, vidimo priliku im pružimo ono što trebaju. Vital Pursuit nudi dostupne opcije hrane izvrsnog okusa koje podržavaju potrebe potrošača u ovoj kategoriji u nastajanju” rekao je Steve Presley, glavni izvršni direktor Nestléa za Sjevernu Ameriku.

Vital Pursuit će se na policama dućana pojaviti u posljednjem tromjesečju ove godine.

7 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari