Najviše zaposlenih u Gradu Zagrebu, najmanje u Ličko – senjskoj županiji

Najviše zaposlenih u Zagrebu, Foto: Freepik.com/Ilustracija

Najviše zaposlenih u prosincu prošle godine bilo je u Gradu Zagrebu, njih 368.247, što čini 22,3 posto od ukupnog broja u Hrvatskoj, pokazali su podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Najmanje zaposlenih, 17.017, bilo je u Ličko-senjskoj županiji.

Od toga je najviše zaposlenih žena bilo u Gradu Zagrebu, 183.252 što iznosi 23,6 posto, a najmanje ponovno u Ličko-senjskoj županiji, 7.642, što je jedan posto od ukupnog broja.

U spomenutom mjesecu, u odnosu na prosinac 2022., broj zaposlenih u pravnim osobama porastao je u 15 županija, a najviše u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, za tri posto.

Broj zaposlenih žena u pravnim osobama porastao je u 14 županija, također najviše u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i to za 2,6 posto, pokazuju podaci DZS-a.

Za razdoblje od listopada do prosinca 2023., u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, porast broja zaposlenih u pravnim osobama ostvaren je u 17 županija, a najviše u Brodsko-posavskoj županiji, za 3,6 posto.

U četiri županije broj zaposlenih je pao, a najviše u Virovitičko-podravskoj županiji, za 1,3 posto.

Broj zaposlenih žena u pravnim osobama porastao je u 17 županija, u rasponu od po 0,3 u Varaždinskoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji do 3,2 posto u Brodsko-posavskoj županiji.

Stopa registrirane nezaposlenosti u prosincu 2023., najveća je bila u Virovitičko-podravskoj županiji, 14,6 posto. Najmanja je bila u Varaždinskoj županiji, tri posto.

Najveća stopa registrirane nezaposlenosti za žene bila je u Virovitičko-podravskoj županiji, 18,7 posto, što je za 10,8 postotnih bodova više od registrirane stope nezaposlenosti za žene u Hrvatskoj, priopćeno je iz DZS-a. Najmanja je bila u Gradu Zagrebu, 3,2 posto, što je za 4,7 postotnih bodova niže od registrirane stope nezaposlenosti za žene u Hrvatskoj.

11 Odgovora

  1. Ko bi reko da je u gradu sa najviše stanovnika najviše zaposlenih. Baš čudno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari