Moody’s smanjio kreditni rejting deset malih i srednjih američkih banaka

pixabay.com
Burza, New York, SAD Foto: Pixabay.com

Agencija Moody’s u ponedjeljak je snizila kreditni rejting nekolicini malih i srednjih američkih banaka, istovremeno stavivši velike banke poput Bank of New York Mellon, US Bancorp i State Street na reviziju s mogućnošću sniženja.

Reuters navodi kako je smanjen rejting deset banaka, i to za jedan stupanj, dok će se na reviziji naći njih šest.

“Rezultati mnogih banaka u drugom tromjesečju pokazali su rastuće pritiske na profitabilnost koji će smanjiti njihovu sposobnost generiranja internog kapitala”, ističe agencija u priopćenju i dodaje kako se to događa u trenutku kada je blaga recesija u SAD-u na pomolu početkom 2024. i čini se da će se kvaliteta imovine smanjiti, s posebnim rizicima u portfelju komercijalnih nekretnina (CRE) nekih banaka.

Istovremeno, Moody’s je promijenio izglede u negativne za jedanaest velikih zajmodavaca, uključujući Capital One, Citizens Financial i Fifth Third Bancorp.

Kolaps Silicon Valley Bank i Signature Bank ranije ove godine izazvao je krizu povjerenja u američkom bankarskom sektoru, što je dovelo do odljeva depozita u nizu regionalnih banaka unatoč tome što su vlasti pokrenule hitne mjere za jačanje povjerenja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari